Kas per vardas? Jei esate Pojūčių kyšulio kurorte Šiaurės Italijoje –viskas. Šis 55 kambarių turtas yra įsikūręs aukštai ant kalvos, vaizdingoje Gardos ežero pakrantėje, o atvirukais puikiai tinkantys kaimai, tokie kaip Sirmione ir Limone, yra vos kelios valtele. Kurortas iš pradžių džiugina akis: atsiveria nuostabūs ežero vaizdai, alyvmedžių giraitės ir pora begalybės baseinų. Gaivus kalnų oras dvelkia alyvmedžiais, kurie nuspalvina turtą.
Šis tik suaugusiems skirtas pabėgimas – beveik trys valandos į šiaurę nuo Milano ir valanda nuo Veronos – turi plokščių stogų daugiapakopį kompleksą, kuris sklandžiai susilieja su žeme. Su medžiu dengta išorė ir ant stogo klesti augalų riaušės, efektas yra neutralus, bet prabangus. Dekoras yra neįvertintas, tačiau elegantiškas, su natūralaus medžio akcentais, švariomis linijomis ir pliušiniais baldais, dėl kurių kiekvienas kambarys jaučiasi prabangus ir pagrįstas.
Regiono grožis – tai ne tik vaizdas, bet ir kvietimas nuotykiams. Pojūčių kyšulys siūlo lengvą prieigą prie įvairių lauko pramogų: nuo neskubančių žygių kalnų šlaitų takais iki ekskursijų laivais Gardos ežere. Jaučiatės nuotykių troškimas? Galite išsinuomoti vietoje esančius elektroninius dviračius, Vespas ar net Fiat 500 ir tyrinėti vingiuotus kelius aplink Gardos ežerą, šokinėdami iš kaimo į kaimą arba panirdami į vėsų ežerą. Viena iš mano mėgstamiausių ekskursijų buvo dienos išvyka į Malcesine, žavingą viduramžių miestelį. Nuvažiavau funikulieriumi iki Monte Baldo, kur panoraminiai vaizdai buvo tiesiog kvapą gniaužiantys. Popietę praleidau tyrinėdamas siauras akmenimis grįstas gatveles, mėgaudamasis želė ir mėgaudamasis atmosfera.
„Cape of Senses Spa“ yra puiki vieta atsipalaiduoti. Apie tą SPA: 21 000 pėdų erdvė yra didžiulė šventovė, apimanti kurorto filosofiją, susijusią su gamta; procedūroms naudojamos vietinės žolelės ir aliejai, daugiausia dėmesio skiriant holistinei sveikatai. Mano mėgstamiausia funkcija buvo pora vidaus ir lauko begalybės baseinų, kuriuose galėjau plūduriuoti šiltame vandenyje, žiūrėdamas į ežerą ir kalnus. Štai tada aš iš tikrųjų supratau italų „dolce far niente“ filosofiją, dar žinomą kaip „nieko neveikimo malonumas“. Gerai aprūpintas arbatos ir užkandžių kampelis bei pliušinių kušečių serija viduje tikrai padėjo tai padaryti.
Maitinimas Pojūčių kyšulyje buvo kulinarinis jaudulys, nes šefas Francesco Pavan, kurio atsidavimas parodyti vietinius skonius ir ingredientus šviečia kiekviename patiekale, iki stalo alyvuogių aliejaus, pagaminto iš medžių vos už mylių. Restorane „Al Tramonto“ („iki saulėlydžio“), esančiame viešbučio viršuje, pamačiau, kaip dangus virsta ryškiu rožinės, oranžinės ir auksinės spalvos gobelenu, šiltu švytėjimu virš vandens ir aplinkinių kalnų. Tas nepamirštamas saulėlydžio vaizdas, suporuotas su bene geriausiomis pomidorų ir buivolių stracciatella salotomis, apibarstytais saldymedžio milteliais, buvo toks paprastas, bet kartu ir neįtikėtinai sudėtingas.
Įprastesnėje „Osteria La Pergola“ galite sėdėti prie baseino arba viršuje ir mėgautis paprastomis, bet išskirtinėmis mėgstamų patiekalų versijomis, pavyzdžiui, prosciutto su melionu arba makaronais „Amatriciana“. Virėjo Pavan naujoviškas požiūris buvo akivaizdus kiekviename kurse abiejose vietose; nuo subtilių rankų darbo makaronų iki ant grotelių keptų, vietinių jūros gėrybių ir sezoninių daržovių patiekalų – jo kūriniai yra rafinuoti ir guodžiantys, siūlantys svečiams autentišką Italijos skonį su šiuolaikišku posūkiu. Maistas ir atmosfera Pojūčių kyšulyje atspindi šiaurės Italijos esmę: jos paprastumą, eleganciją ir gylį. Šefo Pavano patiekalai – tai ne tik patiekalai; tai yra patirtis, kuri švenčia žemę ir kultūrą nuoširdžiai ir teikia didelį pasitenkinimą. Pavanas sako: „Įkvėpimo semiuosi savo aplinkoje, regioniniuose produktuose, unikaliuose skonius ir kraštovaizdžio grožį. Vieta veda mane prie patiekalo.
Francesco taip pat aistringai dalijasi su svečiais savo pomėgiu gaminti itališką maistą. Jis nuolat rengia maisto gaminimo seminarus, kuriuose svečiai gali išmokti technikų ir tradicijų, apibūdinančių itališką virtuvę – nuo tobulų makaronų gaminimo iki skonių subalansavimo klasikiniuose padažuose. Šie seminarai ne tik demonstruoja Francesco įgūdžius, bet ir suteikia svečiams praktinį ryšį su Italijos kulinariniu paveldu, todėl jų viešnagė Pojūčių kyšulyje tampa tikrai nepamirštama.