Nors kalakutiena išlieka pagrindine daugelio mūsų Padėkos dienos stalų puošmena, nėra jokios priežasties, kad vegetariniams garnyrams negalėtume skirti aukščiausios vietos. Tai Michelle Braxton, naujos kulinarinės knygos autorės, mantra, Vakarienė su meilekuriame yra daugiau nei 85 augalų receptai.
Ir kai kalbi su Braxton, greitai supranti, kad ji, beje, yra Padėkos dienos gerbėja – su sąlyga, kad aptariama daugybė „esminių“ pusių.
„Net kai valgiau mėsą – prieš daugelį metų – šonai vis dar buvo mano Padėkos dienos stalo puošmena, nors šiandien galėčiau pasigaminti įdarytą sviestinį moliūgą kaip pagrindinį patiekalą“, – sako ji. „Mūsų ant stalo visada būdavo bulvių košė ir padažas, makaronai ir sūris, žalumynai arba skrudintos bulvės.
Nesvarbu, ar ji gamina valgį, ar kartu su draugais ir šeimos nariais renkasi puodą, ji tikrai paruoš savo mėgstamiausius: klevo glazūruotų morkų medalionus su garam masala, kvapniu prieskonių mišiniu iš Indijos, kuris suteikia patiekalui šiek tiek patrauklumo.
„Paprastai daugelis žmonių nenaudotų garam masala Padėkos dienos valgiui, bet manau, kad kartu su klevo glazūra tai gražus derinys“, – sako ji.
Ji taip pat rekomenduoja pasigaminti skrudintą žiedinį kopūstą su citrininio sviesto kaparėlių padažu – patiekalą, kuriame kaparėliai šiek tiek sūrumo, o citrinoje – šiek tiek „žievės“.
Galiausiai Braxton nori, kad jos kulinarinės knygos skaitytojai suprastų augalinio maitinimosi galią ir apsipirktų kitaip, nesvarbu, ar tai Padėkos diena, ar visus metus.
„Noriu, kad skaitytojai jaustųsi skatinami naudotis jūsų CSA, apsipirkti vietiniame ūkininkų turguje ir mažesniame jūsų bendruomenės turguje“, – sako ji. „Noriu, kad praleistumėte laiką savo prekybos centro produktų skyriuje ir jaustumėte galią naudoti daržoves, kad jos spindėtų.
Čia Braxton dalijasi dviem mėgstamiausiais receptais ir siūlo keletą būdų, kaip juos patiekti:
Klevo glazūruoti morkų medalionai
„Šios morkos vienu kąsniu morkų nekentėjus pavers mėgėjais. Kiekvieną kartą, kai ištraukiu juos iš orkaitės, dauguma jų ne
net padaryti jį prie lėkštės, nes aš tiesiog stoviu virtuvėje, valgydamas juos. Nors vaivorykštės morkos daro a
puikus pristatymas, įprastos morkos taip pat tinka. Tai taip pat puikiai tinka ant česnako labneh tepinėlio ar net plakinio
feta mišinys su šviežiomis žolelėmis. – Brakstonas
Tarnauja 4
Ingredientai:
- 2 svarai vaivorykštinių morkų, jei yra, apipjaustytos, nuluptos ir supjaustytos įstrižai į 1/2 colio gabalus
- 3 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- 11/2 šaukštelio garam masala
- 1 šaukštelis smulkios jūros druskos arba pagal skonį
- 1-2 šaukštai gryno klevų sirupo pagal skonį
Nurodymai:
- Įkaitinkite orkaitę iki 425 ° F. Įdėkite skardą į orkaitę, kol ji įkaista.
- Dideliame dubenyje sumaišykite morkas, alyvuogių aliejų, garam masala ir druską ir išmeskite.
- Kai orkaitė bus įkaitinta, išimkite lakštinę skardą ir atsargiai išdėliokite ant jos vienu sluoksniu morkas. Skrudinkite, kol morkos taps minkštos ir šiek tiek auksinės spalvos, 20–25 minutes, o įpusėjus virti morkas apkeps.
- Apšlakstykite klevų sirupu ant skrudintų morkų, lengvai jas išmeskite ir palikite 2 minutes prieš patiekiant.
*Jei norite šiek tiek saldesnių morkų, įpilkite dar 1 šaukštą klevų sirupo. Morkas perkelkite į serviravimo lėkštę ir patiekite.
Skrudinti žiediniai kopūstai su citrinų sviesto kaparėlių padažu
„Šis ryškus citrininis patiekalas yra ne tik nuostabus garnyras, bet ir puikus patiekiamas ant lengvų makaronų, pavyzdžiui, angelo plaukų ar orzo. Pagalvokite apie krevečių scampi skonį, bet su vegetariška nuojauta. Derinkite su mažomis žaliomis salotomis ir šilta amatininkų duona, kad įsigertumėte citrininio sviesto padažu. – Brakstonas
Tarnauja 4
Ingredientai:
- 1 vidutinės arba didelės galvos žiedinis kopūstas, supjaustytas kąsnio dydžio žiedynais
- Ypač tyras alyvuogių aliejus
- Smulkios jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 6 šaukštai nesūdyto sviesto
- 3 česnako skiltelės, susmulkintos
- 2 šaukštai nonparelių kaparėlių, nusausintų
- 1/2 šaukštelio itališkų prieskonių
- Žiupsnelis raudonųjų čili dribsnių
- 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
- 2 šaukštai šviežių citrinų sulčių
- Šviežiai susmulkintas parmezano sūris, papuošimui
- Susmulkinti švieži plokščialapiai petražolių lapai, skirti gar
Nurodymai:
- Įkaitinkite orkaitę iki 450 ° F. Įdėkite skardą į orkaitę, kol ji įkaista.
- Dideliame dubenyje sumaišykite žiedinius kopūstus ir šlakelį alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite, kad gerai pasidengtų.
- Kai orkaitė bus įkaitinta, išimkite lakštinę skardą ir atsargiai išdėliokite žiedinius kopūstus ant keptuvės vienu sluoksniu. Kepkite 20–25 minutes, kol žiedinis kopūstas taps auksinės spalvos ir taps minkštas, o įpusėjus kepimui, žiedinis kopūstas apkeps.
- Kai žiedinis kopūstas turės dar apie 5 minutes virti, ištirpinkite sviestą vidutinėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite česnaką, kaparėlius, itališkus prieskonius ir čili dribsnius. Troškinkite, kol česnakas taps kvapnus, apie 1 minutę. Įmaišykite citrinos žievelę ir sultis. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
- Žiedinį kopūstą perkelkite į serviravimo lėkštę ir užpilkite padažu ant viršaus. Lengvai išmeskite, kad padengtumėte, o ant viršaus uždėkite parmezano ir petražolių.


Nuotraukų autoriai: Erin Scott